kds

Stop je gedachten

Stop je gedachten

Iedereen heeft wel eens van die gedachten die maar rond blijven malen in je hoofd. Vaak zijn het gedachten over problemen waarvoor je geen oplossing weet. Of je piekert over iets wat gebeurd is en wat je anders had willen doen. Als je dan nergens anders meer aan kunt denken, kan dat heel irritant zijn.

Automatische gedachten

Sommige gedachten gaan zo snel door je hoofd dat je ze nauwelijks in de gaten hebt. Veel van deze ‘automatische gedachten’ kloppen niet met de werkelijkheid. Zo kunnen ze denkfouten bevatten, waardoor je je in feite onterecht somber voelt over iets. Bij het ontstaan van sombere¬†gevoelens spelen je gedachten dus een belangrijke rol. Door hiermee aan de slag te gaan, stop je gedachten die jouw somberheid veroorzaken. De oefeningen in de module kunnen je hierbij helpen.

Minder piekeren

Iedereen heeft weleens gedachten die steeds opnieuw door je hoofd gaan, maar van veel piekeren word je niet vrolijk. Als je vaak gedachten hebt die je niet kunt loslaten, kun je je bijvoorbeeld niet goed concentreren. Er zijn oefeningen om het piekeren te stoppen, zoals het ‘Piekerkwartier’. Dit en meer vind je in de module!